Recunoscută oficial drept cea mai inovatoare tehnologie de siguranţă din Europa

Euro NCAP este cea mai prestigioasă organizaţie independentă din Europa pe probleme de siguranţă Aceasta testează şi evaluează cu rigurozitate fiecare maşină nouă lansată în Europa şi punctează fiecare vehicul cu una până la cinci stele, cinci fiind scorul cel mai mare ce se poate obţine. 

Ca dovadă a angajamentului nostru faţă de siguranţa ta, vehiculele Ford, inclusiv noile Focus, B-MAX şi Fiesta, primesc cu regularitate premii Euro NCAP de 5 stele. 

Însă mai există un nivel şi mai sus. Iar Ford a atins acest standard superior prin mai multe tehnologii decât orice alt producător. 

Premii pentru inovare 

În timp ce sistemul cu stele al Euro NCAP se concentrează pe siguranţă în caz de coliziune, premiile Advanced ale organizaţiei recunosc doar cele mai inovatoare şi noi tehnologii pentru evitarea coliziunii, pentru coliziune şi post-coliziune. 

Acesta este un proces extrem de sever de judecată şi analiză. Aşa că suntem mândri de cele şapte premii Euro NCAP Advanced primite în total. 

Mai important, poţi sta liniştit la gândul că, atunci când conduci un Ford, este posibil să te afli la volanul uneia dintre cele mai sigure maşini existente.

Iata, pe scurt, tehnologiile câştigătoare ale premiului Advanced:

Sistemul Active City Stop: poate frâna în locul tău, dacă vehiculul din faţă s-a oprit brusc. Sistemul este conceput pentru a te ajuta să eviţi accidente sau pentru a reduce impactul în traficul încet sau cu multe opriri şi porniri.

Disponibil pe B-MAX şi Focus.

 Driver alert

Sistemul de avertizare a şoferului: îţi monitorizează constant comportamentul la volan. Iar dacă sistemul detectează modificări cauzate de oboseală, afişează o pictogramă de avertizare, sugerându-ţi să iei o pauză.

Disponibil pe Focus.

 Cheie Ford

Ford MyKey: îţi permitesă setezi limita de viteză maximă a maşinii, să setezi un semnal care să atragă atenţia asupra purtării centurii de siguranţă şi chiar să controlezi volumul sistemului audio. Ideal atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei.

 SYNC logo

Ford SYNC® cu Sistem de Asistenţă în caz de urgenţă: Ford SYNC îţi permite să efectuezi şi să primeşti apeluri telefonice şi să controlezi sistemul audio cu ajutorul comenzilor vocale. Ford SYNC îţi va citi cu voce tare chiar şi mesajele text primite, astfel încât tu să îţi poţi ţine mâinile pe volan şi să priveşti la drum.

 Ford SYNC

Sistemul de Asistenţa în caz de urgenţă poate, în eventualitatea puţin probabilă a unui accident, să efectueze automat un apel direct la Serviciile de urgenţă, în locul tău. Extrem de important, sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi dacă tu ţi-ai pierdut cunoştinţa.* 

Disponibil pe B-MAX.

 Adaptive Cruise Control 

Sistemul de avertizare frontală: este o tehnologie care face parte din Tempomatul adaptiv şi este concepută pentru a te avertiza în cazul în care te apropii din greşeală prea mult de vehiculul din faţă.**

Disponibil pe Focus. 

 

*Disponibil numai pentru anumite clase de autovehicule.

 Ford Focus

Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii: face parte din sistemul de avertizare la părăsirea benzii de deplasare, care te poate alerta dacă începi să ieşi de pe propria bandă de deplasare. Dacă reacţionezi încet sau nu reacţionezi deloc, Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii te poate ajuta să revii în siguranţă pe banda corectă.

Disponibil pe Focus.

 Transit Custom

Sistemul de avertizare la părăsirea benzii: este conceput să detecteze dacă părăseşti în mod neintenţionat banda de deplasare şi apoi să te avertizeze prin vibraţii la nivelul volanului şi prin afişarea unui avertisment vizual clar.

Disponibil pe Transit. 

 

*Asistenţa de urgenţă Ford funcţionează în peste 30 de ţări din Europa. Această dotare funcţionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl ai la tine, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o defecţiune întrerupe pompa de combustibil. Funcţia de mesagerie şi Asistenţa de urgenţă nu sunt acceptate în toate limbile europene.